“Kapaklı Sizin Eviniz”

Türk Polis Teşkilatı 174 yaşında

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinliklere katıldı

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtının önü ve Kapaklı İlçe Karakolunda düzenlenen etkinliklere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, kurum, kuruluş, STK ve siyasi parti temsilcileri ve emniyet mensupları katıldı.

ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

Belediye Meydanında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi’nin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla devam etti.

10 NİSAN 1845 TARİHLİ POLİS NİZAMNAMESİYLE KURULMUŞTUR

Törende konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi, “Bugün başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu yaşayan Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamak için buradayız. İlk defa Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesiyle kurulmuştur. Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar ‘zabıta’ olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845’den itibaren ‘polis’ adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmakta ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemiştir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır.

TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE ÇOK İTİBARLI BİR YERE SAHİPTİR

Bugün gelmiş olduğu noktada Türk Polisi çağın bilim ve teknolojisine uygun, hukukun üstünlüğü prensibini ilke edinerek en üst seviyede hukuk bilgisine ve mevzuatına hakim, modern araç ve gereçlerle donanımlı, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahiptir. Böylesine üstün görev anlayışı içerisinde ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi düstur edinen polisimizin de her şeyden önce bir insan, kendi ailesinden sorumlu bir baba, bir anne olduğunu, görevinin haricinde sosyal hayatın beşeri ilişkileri içerisinde kendi ailesine karşı yükümlülüklerinin de bulunduğu unutulmamalıdır.

HALKIYLA BÜTÜNLEŞMEYEN HİÇBİR KURUM, HİZMETTE BAŞARILI OLAMAZ

Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemiyle polis, vatandaş diyaloğu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşacağının çok iyi bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımlarını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis, vatandaş el ele olmalıdır. ‘Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, hizmette başarılı olamaz’ düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir. Yüce Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile teşkilatımızı daha da yükselteceğiz.

ORTAK HEDEFİMİZ HUZURLU VE GÜVENLİ BİR TÜRKİYE’DİR

Türk Polisleri olarak hedefimiz, toplumsal barışı sağlamış, kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yıl Dönümünde hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

KOKTEYL DÜZENLENDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi’nin konuşmalarının ardından Kapaklı İlçe Karakolu önünde bir kokteyl düzenlendi ve Türk Polis Teşkilatının 174. Kurulu Yıl dönümü dolayısıyla pasta kesildi.

Son Düzenleme Tarihi: 10 Nisan 2019 | 14:07:22
24 Ağustos Cumartesi