“Kapaklı Sizin Eviniz”

Tekirdağ Büyükşehir Meclisi Kapaklı’da Toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Toplantısı 12 Haziran Çarşamba günü saat  14:00’da Kapaklı ilçemizde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“MECLİSİMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Meclisin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisini Kapaklı’da ağırladıkları için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Albayrak, “Bizleri bugün burada ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Bugün bildiğiniz üzere üzücü haberler aldık. Tunceli’de Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi ve ev sahipliği yaptığı için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e sözü bıraktı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuşma gerçekleştirdi. Çetin “Bugün ki toplantının burada tertip edilmesinin birlik ve beraberliği oluşturmak açısından, aynı geminin yolcusu olmanın verdiği işaret açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemizi nevi şahsına münhasır olarak tanımlıyorum. Kapaklı’nın acil ihtiyaçlarıyla alakalı küçük bir video gösterisi hazırladık. Konuşmamım ardından sizlere sunacağız. Kapaklı 1986 yılında belde statüsüne geçti. Geçen dönem büyükşehir yapılanması ile beraber Karaağaç ve 5 köyle birlikte ilçe oldu. Kapaklı’nın merkezindeki yoğunluğuyla, nüfusuyla ve kısa zamanda artan nüfusuyla diğer ilçelerden farklı sorunları, problemleri var. Biz Tekirdağ olarak, büyükşehir olarak bir vücut isek, bizlerin bir organı eğer problemliyse diğer bütün vücuda zarar verir, sıkıntı yaşatır düşüncesiyle bizim bölgenin sorunlarını, vicdanen empati kurarak değerlendirmenizi arzu ediyorum” diye konuştu.

“BÖYLE BİR TALİHSİZLİK YAŞIYORUZ”

Çetin “ Kapaklı hem devlet açısından hem de hizmet açısından aç bir bölgedir. İlçemizde başlanan kaymakamlık binamız maalesef bitirilmedi. Beş yıl boyunca büyükşehrimiz en önemli hizmeti olan kültür merkezi başladı, o da bitirilemedi. Böyle bir talihsizlik yaşıyoruz. Hepinizden özür dileyerek belki bu kürsüden bunu defalarca haykıracağım. Bu konuda Kadir Başkanım beni anlayışla karşılıyor. Birkaç defa da kendisini ziyaret ettiğimde sorunları beraber çözeceğimizi ifade etti” dedi. Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı’nın ihtiyaçlarının yer aldığı video gösterildi.

KAPAKLI’NIN SORUNLARINI İÇEREN VİDEO GÖSTERİMİ YAPILDI

Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kapaklı’nın sorunlarını içeren 4 dakikalık videonun gösterimine geçildi. Video içerisinde Kapaklı’nın en büyük sorunlarından olan otopark, su kesintileri, yüksek kesimlere su çıkmaması, sosyal yaşam alanları, yol sorunları gibi birçok sorunun bulunduğu ve bu sorunların çözülmesi temel sorunlar içerisinde yer aldığı ifade edildi.

“KAPAKLI KÜLTÜR MERKEZİ  AĞUSTOS AYINDA FAALİYETE GEÇECEK”

Meclise verilen bir diğer soru önergesi ise, Kapaklı'da bulunan Kültür Merkezlerinin ne zaman faaliyete geçeceği ve şu an ki durumları oldu. Başkan Albayrak önergeye verdiği cevapta, “Kültür Merkezinin  Ağustos ayında faaliyete geçecek ayrıca Kapaklı  ilçemizde bulunan TESKİ hizmet binamızda Kültür  merkezimize  taşınacak.” dedi.

Son Düzenleme Tarihi: 13 Haziran 2019 | 09:23:35
21 Kasım Perşembe