“İşimiz Gücümüz Kapaklı”

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapılarını Senfonik Destan Konseri İle Açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan konseri ile  kapılarını açtı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, daire başkanları, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pprogramın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Bu tesisimizin Kapaklı'ya kazandırılmasında emeği geçen başka Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kapaklı hızlı büyüyor ve büyürken ihtiyaçları da çoğalıyor, böyle güzel ve nezih bir ortamı bizlere sağlamış olan geçmiş dönem belediye başkanımıza, yönetimine ve belediye personeline huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu projenin finansal ayağını, yatırımını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz millet olarak farklı kültürlerle zenginleşmiş, bu zenginlikle gelişmiş, insanlık tarihine önemli damgalar vurmuş bir ecdadın mirasçılarıyız. Ecdadımız mimari yapılardan musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar dünyada önemli eserlere imza atmışlardır. Bizler de onların torunları olarak bu kültürümüze öncelikle sahip çıkmamız gerekiyor. Aynı zamanda gelişen ve değişen dünyaya da hazır olmamız bakımından gençlerimize, çocuklarımıza böyle mekanları kazandırarak onları kültürel anlamda zenginleştirmemiz gerekiyor. Tarihte kültürel anlamda kendilerini geliştirmiş olan milletler o dönemlere damga vurmuşlardır. Bizler de bu ve bunun gibi tesislere daha çok ihtiyacımız olduğu bilinciyle; yerel yönetimler olarak her zaman her türlü kültürel faaliyete destek olacağımıza, her anlayışı kabul edip bu anlamda değerlerimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Tekrar hepinize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"KAPAKLI'NIN AYDINLIK YÜZLERİ İLE BİR ARADA OLMAK MUTLULUK VERİCİ"

Konser bitiminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik etti. Kapaklı'da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Müzisyen Boğaçhan Sözmen, "Kapaklı'nın aydınlık yüzleri ile bir arada olmak bizi çok mutlu etti. Kendimi fahri Tekirdağlı olarak hissediyorum" dedi. Konserde ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından Başkan Kadir Albayrak'a Mustafa Kemal Atatürk resmi hediye edildi.

Son Düzenleme Tarihi: 16 Mart 2020 | 12:44:26
31 Mart Salı