“İşimiz Gücümüz Kapaklı”

Başkan Çetin’den 19 Mayıs Mesajı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çetin mesajında şu ifadelere yer verdi:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bizler de Kapaklı Belediyesi olarak gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok projeyi hayata geçiriyor, gençlerimizi her alanda destekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.

Son Düzenleme Tarihi: 19 Mayıs 2022 | 13:38:15
27 Haziran Pazartesi