“İşimiz Gücümüz Kapaklı”

KAMUOYU DUYURUSU

Değerli Kamuoyuna ve Basına

Sosyal medya platformu Twitter’da belediyemize yönelik #ErbakanHeykeliniKaldırın başlık etiketi ile yazılanlara dair açıklamamızdır:

Yazılanlarda bahsi geçen eski başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan büstü 2018 yılında dönemin CHP’li belediye başkanı Sayın İrfan Mandalı yönetiminde ilçemizde bulunan bir parka konulmuştur. Aynı dönemde eş zamanlı olarak eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarımız olan Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş’in büstleri de ilçemizdeki muhtelif parklara konulmuştur.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adayı olan ve büyük bir oy farkıyla göreve seçilen Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin, gerçekleştirdiği siyasi parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etmiştir. Yapılan ziyarette Saadet Partisi İlçe Başkanı Sayın Hasan Karakoç büstün kaldırılması yönünde görüş belirtmiş, Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin de söz konusu büstlerin kamu malı olduğunu, kaldırılması yönünde belediyeye dilekçe verilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Aradan sürede Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından söz konusu büstün kaldırılması ile ilgili herhangi bir dilekçe verilmemiştir.

Önceki dönem belediye başkanı Sayın İrfan Mandalı döneminde yapılan söz konusu büstlerin bugün Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin döneminde yapılmış gibi lanse edilmesi gerçek dışıdır. Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin’in söz konusu büstlerin kaldırılmasına yönelik girişimleri Kapaklı kamuoyunu tarafından bilinmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Düzenleme Tarihi: 25 Haziran 2020 | 16:14:10