TEKİRDAĞ ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ FİDAN DİKİM TÖRENİ

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muratlı Yukarısırt köyünde düzenlenen Yavuz Sultan Selim Han Ormanında fidan dikimi töreni, orman haftası dolayısıyla düzenlenen Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Liseler arası “Ağaç Çocuk Gibidir, Geleceğin Teminatıdır” sloganıyla yapılan afiş yarışmasında dereceye girenlerlere ödülleri verildi.Tekirdağ da bazı yerlerde hatıra ormanı düzenleyen kurum ve firma temsilcilerine plaketler verildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından orman haftası dolayısıyla Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun ağaç sevgisinin ne kadar önemli olduğunu Ormanlarımızı ve ağaçlarımız korumamız gerektiğini çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamamamız gerektiğini anlattı.
Yukarısırt köy sınırları içinde düzenlenen Yavuz Sultan Selim Han Ormanı ile ilgili köy muhtarı Şerif Yıldırım, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. DR. Adem Dalgıç, vali vekili Mustafa Işık, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptılar bu güzel düzenlemeyle ilgili emeği geçenleri kutladılar.

Ortaokullar arası düzenlenen şiir yarışmasında Tekirdağ Safiye Osman Çelikel öğrencilerinden Kübra Nogaylar “Her Ömürde Bir Çınar Saklı” şiiri,  “Ağaç ve Orman Sevgisi ile ilgili Ortaokullar arası şiir yarışması il birincisi Tekirdağ İnönü ortaokulu Eda Gönültaş, Liseler arasında düzenlenen afiş yarışmasında “Ağaç Nefestir Nefes Hayattır” il birincisi Tuğlacılar Anadolu Lisesi Ayşenur Sezer, il ikincisi Tuğlacılar Anadolu Lisesi Duygu Çalışkan,Şiir yarışmasında il üçüncüsü Tekirdağ İnönü orta okulu Ezgi Gezer, Afiş yarışmasında il üçüncüsü Tekirdağ Anadolu lisesinden Gizem Öztoprak’a ödül ve hediyeleri verildi.

Hava muhalefeti sebebiyle folklor gösterileri yapılamadı. Fidan dikme programına katılan Vali vekili Mustafa Işık, Garnizon kom. Tuğ. Gen. Ömer Faruk Küçük, Belediye Başknaı Op. Dr. Adem Dalgıç, Ak parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Muratlı Beeldiye Başkanı Nebi Tepe, İl emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ali Bayhan , Kent konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, Ak parti il kadın kolları başkanı belediye meclis üyesi Çiğdem Koncagül, Belediye meclis üyesi Bayram Başelma, Ak parti il başkan yardımcısı Şener Çelikayar, kadın kolları, orman işletme müdürlüğü görevlileri, Millieğitim Müdürü Halis İşler, İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve çok sayıda davetli fidan dikme ve orman haftası kutlama etkinliklerine katıldılar.

isbasvuruformu.gif

neczane.gif

Anketler

Belediyemizin faaliyetlerinden nasıl haberdar oluyorsunuz?