Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. Oturumu Yapıldı

09.11.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı 2. oturumu 08 Kasım Çarşamba günü saat 16.00 'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gündeme geçilmeden önce söz alarak termik santrale karşı olduklarını bildirdi. Termik santral konusunda Çerkezköy ile ortak bir koordinasyon sağladıklarını bildiren Mandalı, “Yaraları ile zararları ile tartıştığımız güzel bir toplantı yaptığımızı düşünüyorum. Bu toplantı neticesinde, arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde, 19 Kasım tarihinde saat 14.00’da Pınarça Mahallesinde açık hava mitingi gerçekleştirmeye karar verdik. Kent konseyleri önderliğinde ilerleyecek bu süreç.” dedi.

ŞEHİDİN İSMİ PARKA VERİLECEK

Zabıta Müdürlüğü tarafından 18 Eylül 2017 tarihli yazısında, Uzunhacı mahallesine no 38/a adresinin içkili yerler tasarısına uygun olduğu oy çokluğu ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde ise şehit Jandarma Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun isminin yaşatılması için ilçedeki bir parka isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İsmet Paşa Mahallesi Levent Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin içkili yerler krokisine alınması talebinin yer sahibinin vazgeçmesi üzerine talebin reddi oy birliği ile kabul edildi.

MARMARA BELEDİYECİLER BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesinde Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan özel güvenlik konusu yazısı incelendi. Kapaklı ilçesi sınırları içinde hizmet vermek üzere özel güvenlik hizmeti alımına ihtiyaçtan dolayı 18 ay hizmetli alımının açık ihale usulü yapılması oy birliği ile kabul edildi. Ardından Marmara Belediyeler Birliğine Kapaklı Belediyesinin üye olmasına oy birliği ile karar verildi ve bir asil ve bir yedek üye seçildi. Bu doğrultuda Sevgi Aksoy asil üye, Halil İbrahim Erkan yedek üyeliği oy birliği ile kabul edildi.

• Zabıta Ekiplerimiz Pazar Denetimlerini Sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

16.11.2017

• İlçemiz Genelinde Görüntü Kirliliği Oluşturan Unsurlar Kaldırılıyor

Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Erbay caddesi üzerindeki izinsiz olarak yapılan ve hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kaçak barak ve çadırlara müdahale ederek oluşan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

16.11.2017

• Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Emlak ve Çevre Temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını hatırlatarak vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

15.11.2017

• İlçemize Yapılacak Olan Spor Salonu İşine Ait Protokol İmzalandı

Kapaklı İlçesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli taşınmaz üzerine Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılacak olan 500 Kişilik Spor Salonu yapım işine ait protokol, ÇOSB Toplantı Salonunda; Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından imzalandı.

15.11.2017