Kapaklı'da 2. Kuş Festivali Düzenlendi

23.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesinin destekleri ile Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği tarafından Recep Güven parkında düzenlenen Kuş festivaline Türkiye’nin dört bir yanından gelen güvercinler ve kanatlı hayvanlara ilgi yoğun oldu.

Recep Güven Parkından düzenlenen 2’nci Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Festivali’ne Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.

BAŞKAN MANDALI '' AMACIMIZ KARDEŞLİĞE VE DOSTLUĞA HİZMET''

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI Festival ile ilgili olarak, “Festivalin amacı, Milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek dostluğa ve kardeşliğe hizmet etmektir. Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak ve kuş yetiştiricilerinin toplumumuza kattığı değerleri bir kez daha kamu oyuna göstermektir. Derneğimize destek olmaya veya festivalimizi geleneksel hale getirmeye devam edeceğiz. Burada farklı şehirlerden gelenler var. Kapaklı'ya geldikleri ve bu güzelliğe ortak oldukları için hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.‪

Festival hakkında bilgi veren Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği Başkanı Eşref Akgün, ”Burada 30 kuş türünü 100’den fazla üyemize ve değerli Kapaklı halkına tanıtıyoruz. Güvercin ve diğer kuş türlerini beslemeye hayatını adamış insanlar da var aramızda. Mesela bir kuş satın almak için arabasının anahtarını bırakıp gidenleri biliyorum. Bu festivalde de en pahalı kuş türümüz 1.500 TL’lik Volski türü güvercin. Takla özelliğine sahip bu güvercinler geçtiğimiz senelerde daha pahalı gidiyordu. Bu türün Türkiye’deki en pahalı satışı ise İstanbul’da 10.000 TL’ye oldu. Bu güvercinlerimizin anavatanı ise Ankara ve Kırıkkale, Özellikleri yere asla sabit bir şekilde inmemeleri. Takla atarak iniyorlar ve ne kadar fazla takla atarlarsa o kadar iyi. Kısacası burada bunca insan bu gibi özelliklere sahip kuşları görmek ve satın almak için geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

KUŞ CİNSLERİ SERGİLENDİ

Düzenlenen festivale Türkiye’nin dört bir yanından Güvercin ve Kanatlı Hayvan yetiştiricileri katıldı. Birbirinden güzel ve alımlı güvercinler görücüye çıkarken en düşük güvercin fiyatı 500 TL iken en pahalısı bin 500 TL’den alıcı buldu. Güvercin besicileri festivale getiremedikleri ve fiyatları 10 bin TL’yi bulan güvercinlerinin de mevcut olduğunu ifade ettiler. Festivalde Süs Kuşları, Süs Tavukları, Oyun Kuşları, Trakya Makarası Güvercinleri, Trakya Oynar Güvercinleri, Kostüm Kuşları, Kelebekler, Bango ve Posta Kuşu cinsleri sergilendi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün, festivale katılan herkese teşekkür etti ve festivalinin düzenlemesinde emeği geçenlere plaket takdim etti. Öte yandan Kaymakam Mehmet Yüzer ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da güvercin ve kanatlı hayvanlara ilgi gösterdi.

• Zabıta Ekiplerimiz Pazar Denetimlerini Sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

16.11.2017

• İlçemiz Genelinde Görüntü Kirliliği Oluşturan Unsurlar Kaldırılıyor

Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Erbay caddesi üzerindeki izinsiz olarak yapılan ve hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kaçak barak ve çadırlara müdahale ederek oluşan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

16.11.2017

• Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Emlak ve Çevre Temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını hatırlatarak vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

15.11.2017

• İlçemize Yapılacak Olan Spor Salonu İşine Ait Protokol İmzalandı

Kapaklı İlçesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli taşınmaz üzerine Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılacak olan 500 Kişilik Spor Salonu yapım işine ait protokol, ÇOSB Toplantı Salonunda; Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından imzalandı.

15.11.2017