Belediyemiz Psikologu Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesini Ziyaret Etti

18.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren SAYIN Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı şubesini ziyaret ederek engelliler ve aileleri ile düzenlenen programda bir araya geldi.

Programda engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra ailelerin bu süreçte karşılaştığı güçlükler toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olmak adına neler yapabilecekleri ve psiko- sosyal sorunlara müdahale yöntemleri konusunda Psikolog Ceren Sayın tarafından engelli ailelerine bilgiler verildi.

Ailenin çocuğunun engelini kabul etme ve olumlu tutum geliştirilmesi ailenin sosyal yaşama uyum sürecinde yaşadığı duygusal sorunların çözümlemesi üzerine değerlendirmelerinde ayrıca yapıldığı program engelli aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Soru cevap şeklinde son bulunan programda aileler karşılaştıkları sorunlarla baş etme yöntemleri konusunda bilgilendirildi.

Başkan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında '' Engelli kardeşlerimiz ile her zaman birlikte olmaya çalışıyoruz. Belediyemizde kısa bir süre önce göreve başlayan Psikologumuz Ceren SAYIN'da engellilerimizi ve ailelerini daha yakından takip ederek belirli aralıklara onlarla birlikte olmaya devam edecek.Engellilerimizin sosyal hayata katılımını ve kendilerine engelsiz bir hayat sağlama noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, engelli kardeşlerimizin en mutlu şekilde hayatlarını sürdürmek istiyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak engellilerimizin her zaman yanındayız.'' dedi.

• Zabıta Ekiplerimiz Pazar Denetimlerini Sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

16.11.2017

• İlçemiz Genelinde Görüntü Kirliliği Oluşturan Unsurlar Kaldırılıyor

Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Erbay caddesi üzerindeki izinsiz olarak yapılan ve hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kaçak barak ve çadırlara müdahale ederek oluşan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

16.11.2017

• Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Emlak ve Çevre Temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını hatırlatarak vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

15.11.2017

• İlçemize Yapılacak Olan Spor Salonu İşine Ait Protokol İmzalandı

Kapaklı İlçesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli taşınmaz üzerine Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılacak olan 500 Kişilik Spor Salonu yapım işine ait protokol, ÇOSB Toplantı Salonunda; Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından imzalandı.

15.11.2017