Başkan Mandalı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

27.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kurtuluş Savaşı sonrası, bundan 94 yıl önce 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin kurulmuş olduğunu belirten Başkan Mandalı “Kurtuluş Savaşına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte ülkemizin kaderini değiştirerek, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.

Demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugünlerin sorumluları olarak bizler; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak zorundayız. Bu yolda yürürken milli değerlerimizden ödün vermemek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için, milli değerler ile bilim ve aklın üstünlüğünü benimsemek, tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız.

Bu gururlu gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

• Zabıta Ekiplerimiz Pazar Denetimlerini Sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

16.11.2017

• İlçemiz Genelinde Görüntü Kirliliği Oluşturan Unsurlar Kaldırılıyor

Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Erbay caddesi üzerindeki izinsiz olarak yapılan ve hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kaçak barak ve çadırlara müdahale ederek oluşan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

16.11.2017

• Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Emlak ve Çevre Temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını hatırlatarak vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

15.11.2017

• İlçemize Yapılacak Olan Spor Salonu İşine Ait Protokol İmzalandı

Kapaklı İlçesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli taşınmaz üzerine Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılacak olan 500 Kişilik Spor Salonu yapım işine ait protokol, ÇOSB Toplantı Salonunda; Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından imzalandı.

15.11.2017