Başkan Mandalı Gazeteciler Gününde Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

30.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı Teşkilatı, 21 Ekim Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da katılım gösterdiği kahvaltı programı, 29 Ekim 2017 Pazar Günü saat 09:30’da Mandalı Restorant’ta gerçekleştirildi. Kahvaltı programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI , tüm basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Günü’nü kutladı.

HAZİNEYE YARARLI, SAĞLIĞA ZARARLI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın gündem konusu ise Termik Santral oldu. Termik Santral hususunda elinden gelen mücadeleyi vereceğini belirten Başkan Mandalı, ”Tek dahi kalsam bunun mücadelesini vereceğim!” dedi.

Termik Santralin ekonomik olarak faydalı olsa da sağlık açısından tehlike saçtığını belirten Mandalı, ”Yapılması planlanan Termik Santral, Tekirdağ ve İstanbul sınırında idi. Bu durumda orada yapılan araştırmalarda bu bölgedeki kamulaştırma bedelinin ağır olacağı görüldü. Yapılan değişiklikle birlikte Kapaklı ve Çerkezköy sınırları içinde kalıyor. Buradaki konumda kamulaştırma bedelinin olmayacağı gözüküyor çünkü genelde Hazine ve Orman Bakanlığı’na bağlı yerler var. Hükümetin herhangi bir bedel vermeyeceğinden dolayı burada Termik Santralin gerçekleştireceğini söylüyorlar. Fakat buradaki santralin ne kadar zarar vereceğini söylemiyorlar. Türkiye’deki Termik Santrallerin bize doğurduğu sağlık problemleri açısından ummadık tahribatlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI ÖNERDİ

Termik Santrale karşı olduklarını açıkça belirten Belediye Başkanı Mandalı, ülkemizin enerji ihtiyacının da olduğuna değindi. Mandalı, ”Dünya gündeminde şu sıra rüzgar gülü ve güneş enerjisi var. Biz de bu konuda çalışma yürütüyoruz. Coğrafi olarak uygun mu? Bana göre uygun. Almanya ile kıyaslama yaptığımızda bizler 1 faydalanıyorsak, onlar güneş enerjisinden 10 faydalanıyor. Almanya’daki iklime baktığımızda; biz güneşten 3 faydalanıyorsak, Almanya 1 faydalanıyor. Fakat bunu enerjiyle kıyaslarsak bizden daha çok faydalandıkları görünüyor. Kısacası biz Termik Santral istemiyoruz ama alternatif bir şekilde enerjiye karşı da değiliz. Biz Sanayii Bölgesi’nde bulunuyoruz enerji tabi ki ihtiyacımız. Kapaklı Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde de ihalesini yapacağız, Rüzgar Gülü projesi var. Yani yenilenebilir enerjiyi 1 yıl içerisinde faaliyete geçireceğiz. Son teknoloji olarak da bildiğiniz gibi ‘Çatıda üret, aşağıda tüket’ felsefesi var. Bunu yaptığımız zaman enerjimizin %70’ini %80’ini kendimiz üretmiş oluyoruz. ” sözlerini kaydetti.

''BÜYÜK TAHRİBATLAR ORTAYA ÇIKACAKTIR''

Başkan Mandalı, “Yapılan incelemelerde Termik Santralin iki ayağının Pınarça Mahallesine diğer iki ayağının ise Çerkezköy’e basacağını görüyoruz. Buradaki konumda kamulaştırma bedelinin olmayacağı gözüküyor. Çünkü ağırlıkla hazine ve orman alanı olduğundan dolayı hükümetin herhangi bir bedel ödemeyeceği ortada. Ve burada da Termik Santralin yapılacağını ifade ediyorlar hükümet kanalları. Buradaki Termik Santralin ne kadar zarar vereceğini, Türkiye’de oluşmuş olan Termik Santrallerin bize doğurduğu belli ki elektrik bakımından katkısı olabilir, ama sağlık açısında maalesef ummadık tahribatlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Bunları geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediyesi ekiplerini kurarak Yatağan Termik Santraline gittiler. Ve o kirliliği görüntülü olarak bizlere aktardılar. Termik Santral ilk bakışta ekonomik olarak göze hoş gelebilir, fakat ilerleyen zamanlarda büyük tahribatlar ortaya çıkaracaktır. “dedi.

”GELSİNLER KAPAKLI’DA OYLAMA YAPSINLAR!”

Termik Santral konusunda halkın da söz hakkının olduğunu belirten Mandalı, ”Eğer demokrasiden bahsedecek olursak, Termik santrali gelsinler Kapaklı’da oylama yapsınlar. İnsanların önüne sandık koysunlar, Termik Santrali bu vatandaşımız istiyor mu istemiyor mu? İlk ağızdan bunu değerlendirsinler. ‘Ben yaptım, ettim’ politikasının siyasi anlamda büyük tahribata yol açacağını görüyoruz. Ankara’dan Kapaklı’yı görmesinler, Kapaklı’yı Kapaklı’dan görsünler. Yani birinci elden, birinci ağızdan takip etsinler. Bunun da birinci eli vatandaştır. Sandığı önüne koymak bu kadar zor bir şey değil. Gelsinler, tüm vatandaşlarımız oylamalarını yaparlar, neticesini hep beraber görürüz.” söylemlerinde bulundu.

• Zabıta Ekiplerimiz Pazar Denetimlerini Sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

16.11.2017

• İlçemiz Genelinde Görüntü Kirliliği Oluşturan Unsurlar Kaldırılıyor

Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Erbay caddesi üzerindeki izinsiz olarak yapılan ve hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kaçak barak ve çadırlara müdahale ederek oluşan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

16.11.2017

• Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Emlak ve Çevre Temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını hatırlatarak vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

15.11.2017

• İlçemize Yapılacak Olan Spor Salonu İşine Ait Protokol İmzalandı

Kapaklı İlçesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli taşınmaz üzerine Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından yaptırılacak olan 500 Kişilik Spor Salonu yapım işine ait protokol, ÇOSB Toplantı Salonunda; Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından imzalandı.

15.11.2017