İlçemizde Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlenecek

11.08.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi tarafından 20 Ağustos Pazar günü saat 11.00 'da Kazak gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlenecek.

GÜREŞLERE DAVET ETTİ

Kazak Gölü mesire alanında yapılacak olan Yağlı güreşlerin toplumsal önemine değinen ve güreşlere tüm Kapaklı halkını davet eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI , yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade etti. Başkan MANDALI “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlıdan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız” ifadelerinde bulundu.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.