Çocuklara Okula Hazırlık Testi Yapılacak

28.08.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi, okula başlama yaşına gelen 66-72 aylık çocuklara yönelik okul olgunluğu testi gerçekleştirecek. Testte çocukların bilişsel yetenekleri, algılama becerileri ve öğrendiklerini uygulama yetileri değerlendirilecek.

6 ALT TESTLE OKULA BAŞLAYACAK ÇOCUKLARIN YETERLİLİKLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Çalışma, Kapaklı Belediyesi Psikolog'u Ceren SAYIN tarafından yapılacak. Testlerde okula yeni başlayacak olan çocuklara 6 alt test uygulanacak. 100 maddeden oluşan test, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklarda yapılacak. Çalışma, teste katılan her çocuk için bire bir olarak uygulanacak. Testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihninde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekâları, algılama yetileri gibi özellikler değerlendirilecek.

TESTLER 05-15 EYLÜL TARİHLERİNDE UYGULANACAK

Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren SAYIN tarafından 05-15 Eylül tarihleri arasında ilkokula başlayacak çocuklara uygulanacak testler, çocukların verilen yönergeleri anlama ve takip edebilme, uygulama becerilerinin seviyesi ölçülecek. Çocukların birinci sınıfta karşılaşacakları yönergeleri anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak özellikleri ve başarı düzeyleri ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren SAYIN '' Okula başlamak, hem çocuk hem de aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden yolda atılan ilk adımdır. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1. sınıf onun bütün hayatı boyunca “okul ve eğitim” kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için okul olgunluk seviyesi son derece önemlidir.

Uygulayacağımız bu Test, “okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk” alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu; Sayı olgunluğu, rakam bilgisi, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü; Genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektedir.'' dedi.

RANDEVU ALINACAK

Ücretsiz olarak yapılacak testlere katılmak isteyen aileler 444 80 59 dan dahili 205 'ten Belediye Psikologu'ndan 05-15 Eylül tarihleri arasında randevu alarak testlerden faydalanabilecek. Testler Kapaklı Belediyesi 9. katta Belediye Psikologu Ceren SAYIN tarafından yapılacak.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.