“Kapaklı Sizin Eviniz”

"Çöpe Değil Ekmek Kutusuna Atın"

Kapaklı Belediyesi, "Bayat Ekmek Toplama Kutusu " projesini hayata geçirdi.

Kapaklı Belediyesi, ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ ile hem israfın önüne geçmeyi planlıyor hem de toplanan ekmekleri sokak hayvanlarına yemek olarak ulaştıracak.

İlçenin belirli noktalarına koyulan ve sayısının ilerleyen günlerde arttırılacağı planlanan kutular sayesinde konteyner kenarına bırakılan ekmeklerde tek bir yerde toplanacak ve görüntü kirliliği de önlenmiş olacak.

“SADECE EKMEK ATIN”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşı bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek" Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Kapaklı Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri sokak hayvanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla ilçemizde 4 ayrı pilot noktaya  yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularının, ilerleyen günlerde sayılarını arttırmayı planlıyoruz. Halkımızdan ricamız, bu kutulara sadece ekmek atmalarıdır.” " ifadelerini kullandı.

Son Düzenleme Tarihi: 10 Eylül 2019 | 14:44:52
20 Eylül Cuma