“Kapaklı Sizin Eviniz”

Başkan Çetin Dünya Hayvanları Koruma Günü Dolayısıyla Düzenlenen Etkinliğe Katıldı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Emine Penbeten Adal Anaokulunda düzenlenen Hayvanları Koruma günü etkinliğine katıldı.

Emine Penbeten Adal Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte çeşitli hayvan maskeleri ve kıyafetleri giyen öğrencilerin yaptıkları resimlerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

“HAYVAN SEVGİSİ OLMAYAN İNSAN SEVEMEZ”

Programda konuşan Başkan Çetin, “Birçok vatandaşımız belediyemizin sosyal medya hesaplarına ve ihbar hatlarına sokak köpeklerinin toplanmasını talep ediyor. Yasa gereği belediye olarak bu hayvanları eğer küpesi yok. Biz sokaktaki dostlarımızı şikayet gelen mekandan alıp kısırlaştırma operasyonu yapıyoruz. Operasyonun ardından müşahede altına alıp alındığı yere bırakıyoruz. Bu konuyu özellikle bilmelerini istiyoruz. Yasa gereği yapmamız gereken budur. Çocukluğumuz hayvanlarla geçti. Hayvan sevgisi olmayan insan sevemez. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile tanıştırmamız gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gelecek dönemlerde farklı projelerimiz olacak” dedi.

“BU DÜNYA HEPİMİZİN”

Başkan Çetin, konuşmasının devamında, “Bu dünya hepimizin, sokak hayvanlarına sahip çıkmamız, sevmemiz ve kollamamız gerekiyor. Bu konuda yeni nesli hayvana saygılı eğitmemiz gerekiyor. Onlar saf duygularla insanları seviyorlar. Bir süre sonra toplum olarak bize ne oluyorsa boşta gezen köpeğin üzerine araba sürmek, taş atmak, sopa ile kovalamak gibi kültür gelişiyor. Buna hayret ediyorum. Biz hoşgörülü bir toplumuz” ifadelerine yer verdi.

Son Düzenleme Tarihi: 07 Ekim 2019 | 09:40:19
18 Ekim Cuma