“İşimiz Gücümüz Kapaklı”

Başkan Çetin DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden’i Makamında Ziyaret Etti

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ilçenin sorunlarını çözmek adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Devlet yatırımlarının ilçeye gelmesi noktasında sık sık ilgili müdürlükler ve bakanlıkların kapısını çalan Başkan Çetin,  Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Nesip Özden’i makamında ziyaret etti.

SU SIKINTISINI DİLE GETİRDİ

Ziyarette Kapaklı’nın içme suyu sıkıntısını dile getiren Başkan Çetin, uzun vadede yapılması gereken çalışmalarla ilgili Özden ile gerekli istişarelerde bulundu.

“YÜZEY SULARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kapaklı olarak ciddi bir su sorunumuz var. Su kuyularımızın derin olması dolayısıyla çökmeler meydana geliyor. Bundan dolayı da sularımız bulanıklaşıyor ve kalitesiz su ile karşı karşıya kalıyoruz. Ayrıca ilçemizde su kapasitemiz de yetersiz. Uzun vadede su bulmak için yüzey suları ile ilgili çalışma yapmamız gerekiyor. Bu konuyla alakalı TESKİ ile görüşmelerimiz oldu. Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Nesip Özden’i de makamında ziyaret ederek konunun aciliyetini ifade ettik. Manika bölgesindeki Ayvacık Barajı’nın suyunu arıtarak Kapaklı’ya verilmesiyle ilgili görüşmeler yaptık. Gelecek yıla yönelik planları olduğunu ifade ettiler.” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Kaybedecek zamanı olmadıklarını ve alternatif kaynaklar bulunması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Çetin, “Demirköy ve Kızılağaç barajlarının ıslah edilip bölgemize aktarılmasıyla ilgili planlamalar yapılmasını istedik. Konuyla ilgili gerekirse daha üst makamlara, bakanlıklara gideceğiz ve su problemimizi çözmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Son Düzenleme Tarihi: 17 Temmuz 2019 | 13:44:51
06 Aralık Cuma