“Kapaklı Sizin Eviniz”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Recep Güven Parkında düzenlediğimiz programla kutladık. Sevtuğ Kasapbaşoğlu konseriyle renklenen programda vatandaşlarımıza karanfil, panço, Nutuk ve Türk Bayrağı hediye ettik

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Recep Güven Parkında gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programı 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

KAPAKLI’NIN KADIN RENKLERİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığımız video gösterimiyle devam eden programda ‘Kapaklı’nın Kadın Renkleri’ isimli fotoğraf sergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

HOŞ GELDİNİZ

Belediye Başkanımız İrfan Mandalı günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Analarımız, bacılarımız, yol arkadaşlarımız, hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlarımız… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz.

BUGÜN, SİZLERİN GÜNÜDÜR

Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emekleri için verdikleri mücadeleler kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür.

MÜCADELENİN SİMGESİ

Biz Kapaklı Belediyesi olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, kadınlar açısından eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.

HER BAŞARILI ERKEĞİN YANINDA BİR BAŞARILI KADIN VARDIR

Bizler 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması  için bir fırsat olarak görüyoruz. ‘Her başarılı  erkeğin arkasında bir kadın vardır’ düşüncesi ile değil, ‘Her başarılı erkeğin yanında bir başarılı  kadın vardır’ anlayışıyla ilerleyelim diyoruz.

KADIN TOPLUMUN İÇİNDEYSE O TOPLUM MEDENİDİR

Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile toplumun tüm kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Unutmayalım ki; kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir.

SİZLERİN DESTEĞİ BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Değerli konuklar… Biz Kapaklı Belediyesi olarak Cumhuriyetin temel ilkesi olan kadın erkek eşitliğini daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu konuda sizlerin desteği bizim için büyük önem taşımaktadır. İşte bu duygularla Birbirimize, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sözlerime Nazım Hikmetin şu güzel şiiri ile son vermek istiyorum.

HOŞ GELDİN KADINIM

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin

Yorulmuşsundur;
Nasıl etsem de yıkasam ayacıklarını
Ne gül suyum ne gümüş leğenim var,

Susamışsındır;
Buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim

Acıkmışsındır;
Beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam
Memleket gibi yoksuldur odam.

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin

Ayağını basdın odama
Kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi

Güldün,
Güller açıldı penceremin demirlerinde

Ağladın,
Avuçlarıma döküldü inciler

Gönlüm gibi zengin
Hürriyet gibi aydınlık oldu odam...

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin.”

SEVTUĞ KASAPBAŞOĞLU SAHNE ALDI

Başkanımı İrfan Mandalı’nın konuşmalarının ardından ünlü ses sanatçısı Sevtuğ Kasapbaşoğlu konseri başladı. Recep Güven Parkını dolduran yüzlerce vatandaşımız Kasapbaşoğlu'nun şarkılarıyla doyasıya eğlenirken, etkinliğin sonunda katılımcılara karanfil, panço, Nutuk ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Son Düzenleme Tarihi: 18 Mart 2019 | 14:39:49
26 Mart Salı