“Kapaklı Sizin Eviniz”

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçemizde Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törene, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdür Vekili Bilgin Kırık, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şube Başkanı İbrahim Çetintaş ve Gazilerimiz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÇELENKLER SUNULDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan çelenk koyma töreninde Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Atatürk anıtına çelenk sundu.

“TÜRK KAHRAMANLIĞININ TAÇLANDIĞI GÜNDÜR”

Çelenk koyma töreni Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı İlçe Temsilcisi İbrahim Çetintaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti. Çetintaş konuşmasında, ‘’19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gündür. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun muharebelerinden biri olan, Sakarya Meydan Muharebesi’nde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, ona tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, cephede bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene içinde topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi Anadolu’nun paylaşım planı olan Sevr anlaşması gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hayal olarak kalacaktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “gazilik” unvanı ile “mareşallik” rütbesini tevcih etmiştir” dedi.

“ŞEREF GÜNÜDÜR”

Çetintaş konuşmasının devamında, “19 Eylül 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950 ve 1953’te Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü koruma uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz ve diğer tüm malül gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gazilerimiz gaziler günümüz kutlu olsun.” İfadelerini kullandı. Şehit ve gaziler toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. “Orduya sadakat şerefimizdir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inançlar bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

“GAZİLERİMİZ ADINA KINIYORUM”

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini gaziler adına kınayan Çetintaş, “Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın giderek artan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonuna dek yaşatmaya muktedirdir.15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan kalkışma olayı tüm milletimizi olduğu kadar bilhassa biz gazileri derinden yaralamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu olay tüm gazilerimiz adına şiddetle kınıyorum. Yüzyıllardır bu güzel vatan için canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerini bu olay ile bağdaştırmak istemiyoruz. Tüm ülkemizin ve halkımızın her zamankinden daha çok güçlü bir silahlı kuvvetlerine ihtiyacı olduğunu bir kez daha ifade ederken, tüm gazilerimizin yaşı ne olursa olsun vatan savunması için her daim vazifeye hazır olduğunu bilmenizi istiyorum. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizde olan bağımızı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir” dedi.

“ECDADIMIZA LAYIK OLACAĞINIZA İNANCIMIZ TAMDIR”

Çetintaş konuşmasını, “Sevgili gençler yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadımıza layık olacağınıza inancımız tamdır.19 Eylül Gaziler günümüzü bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” diyerek noktaladı.

Başkan Çetintaş’ın konuşmalarının ardından çelenk koyma töreni sona erdi. Törenin ardından Kaymakam Hamitoğlu ve Başkan Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi'ni ziyarette bulundu.

“ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN AŞURE DAĞITILDI”

Ziyaretin ardından Başkan Çetin ve Kaymakam Hamitoğlu, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir ve üyelerinin hazırlamış olduğu şehit ve gaziler için hazırladığı aşure dağıtım etkinliğine katıldı.

Son Düzenleme Tarihi: 20 Eylül 2019 | 09:15:44
18 Ekim Cuma