TESKİ 'den İş Yeri Abonelerine %5 İndirim

31.05.2017 - Kapaklı Belediyesi

TESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan karar uyarınca, “İş Yeri ve Sanayi” abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ücretlerine % 5 indirim yapıldı.

TESKİ Genel Kurul Toplantısında Genel Kurul Üyelerinden Sayın Sami İKİZLER, Sayın Hüseyin Vasfi GÜNER, Sayın Ensar SİVRİ ve Sayın Varol TÜREL bu konuda yazılı önerge verdi. Verilen önergede; İş Yeri ve Sanayi Abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ve atıksu ücretlerine “% 5 indirim yapılması” yer alıyordu. Önergenin plan bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından; TESKİ Genel Kurulu tarafından öneri kabul edildi.

TESKİ Genel Kurulu tarafından oy birliği ile kabul edilen, TESKİ Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesinin 8 inci maddesinde yer alan; İş Yeri ve Sanayi tipi aboneliklerin 1.ve 2.kademelerinde uygulanacak olan yeni ücretler, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Alınan karar ve yapılan indirim neticesinde; İş Yeri ve Sanayi abonelik tipinin 1.kademesinde geçerli olacak olan ton başına su bedeli 3,62 TL, atıksu bedeli 1,81 TL olmak üzere toplamda 5,43 TL’dir. Eski fiyata kıyasla birinci kademede toplamda 0,29 TL indirim yapılmış olmaktadır. 2. Kademede geçerli olacak olan su bedeli 5,43 TL, atıksu bedeli 2,72 TL olmak üzere toplamda 8,15 TL’dir. Eski fiyata kıyasla 2.kademede de toplamda 0,42 TL indirim yapılmış olmaktadır.

TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr.Şafak Başa TESKİ Genel Kurulunda işyerleri için takdir edilen bu indirimin tüm esnafımıza hayırlı olmasını diledi. Bu fiyat düzenlemesi ile yılda yaklaşık 500.000 TL’ye ulaşan, indirim farkından doğan maddi desteğin iş yeri abonelerimize kazandırılacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Albayrak ise; TESKİ’nin devam eden yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, ileriki dönemlerde diğer abone grupları için de benzer indirimlerin uygulanabileceğinin müjdesini verdi.

Detaylar: www.teski.gov.tr

• TESKİ Su Kesintisi Hakkında

TREDAŞ ekiplerinin Kapaklı İlçesinde yapacağı bakım ve onarım çalışmaları sebebi ile yaşanacak olan elektrik kesintisine bağlı olarak, 16 Aralık 2017 Cumartesi Günü 08:30-18:00 saatleri arasında Cumhuriyet ve Atatürk Mahallelerine su verilemeyecektir.

15.12.2017

• TREDAŞ Planlı Elektrik Kesintisi (14 -16 Aralık)

Tredaş İşletme Müdürlüğünden, planlı elektrik kesintisi. Müdürlüğün sorumluluk alanı içerisindeki Kapaklı ilçesinde 14 Aralık Perşembe 16 Aralık Cumartesi günlerinde aşağıdaki tablodaki bölgelerde ve belirtilen saatte elektrik kesintisi olacaktır. Tüm Halkımıza önemle duyurulur.

14.12.2017

• 2018 YILI EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU

27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazete’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’’ ve ‘’Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz’’da belirtilen hükümlere göre evsel katı atık maliyetlerinin çıkarılması ve bu maliyetler çerçevesinde tarifelerin oluşturulmasıdır.

26.10.2017

• Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Baca Güvenliği Uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçıkla vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha çok Ekim-Nisan ayları arasında yaşanan baca kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çekmek için "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçık yayımladı.

24.10.2017