Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Baca Güvenliği Uyarısı

24.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçıkla vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha çok Ekim-Nisan ayları arasında yaşanan baca kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çekmek için "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçık yayımladı.

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan, Türkiye Çevre Koruma Vakfınca basım ve dağıtımı gerçekleştirilen 32 sayfalık kitapçıkta, baca kirliliğine karşı alınması gereken tedbirler sıralanarak, vatandaşlara öneri ve uyarılarda bulunuldu.

Dünyada her yıl 3,5 milyon kişinin soba kaynaklı zehirlenmeler dahil iç ortam hava kirliliğinden hayatını kaybettiği belirtilen kitapçıkta, soba, kombi ve şofben kaynaklı zehirlenme vakalarının genel olarak Ekim-Nisan'da meydana geldiği bildirildi.

BACA TEMİZLİĞİNDE EN UYGUN ZAMAN HAZİRAN VE EYLÜL

Bina yangınlarının birçoğunun da temizlenmeyen bacalar nedeniyle çıktığına işaret edilen kitapçıkta, "Yılda en az bir defa bacaların temizlenmesi gereklidir. Temizlenmeyen bacalar sessiz ölüme neden olur." ifadelerine yer verildi.

Bacalar temizlenmediği, soba, şofben ve kombi gibi yakıcılar tekniğine uygun kurulmadığı zaman kömür, odun, doğalgaz, LPG, karosen ve gaz yağı gibi yakıtların eksik ve verimsiz yandığı belirtilen kitapçıkta, eksik yanma sonucu oluşan gazlar ve partikül maddelerin bacaya yapışarak tıkanmalara neden olduğu, böylece her yıl onlarca kişinin zehirlendiği ve yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Baca temizliğinde en uygun zaman Haziran ve Eylül ayları olduğu belirtilen kitapçıkta vatandaşlara "Evinizi ve ailenizi güvenli tutmak için bacanızı düzenli olarak temizletin", "Standartlara uygun, üstten yakmalı soba kullanımına özen gösterin", "Sobanızı tekniğine uygun kurun", "Standartlara uygun kömür temin edin" uyarıları yapıldı.

Kitapçığı indirmek için tıklayınız

• TREDAŞ Planlı Elektrik Kesintisi (16-18-21 Ocak)

Tredaş İşletme Müdürlüğünden, planlı elektrik kesintisi. Müdürlüğün sorumluluk alanı içerisindeki Kapaklı ilçesinde 16-18-21 Ocak günleri aşağıdaki tablodaki bölgelerde ve belirtilen saatte elektrik kesintisi olacaktır. Tüm Halkımıza önemle duyurulur.

16.01.2018

• İlçe Nüfus Müdürlüğünden (04.01.2018)

İlçe Nüfus Müdürlüğü Hafta içi akşam saat 18.00 ve Hafta sonu Cumartesi günü saat 17.00 'a kadar hizmet verecek.

04.01.2018

• TESKİ'den Basın Açıklaması (04.01.2018)

TESKİ en pahalı suyu Tekirdağ halkının içtiğine dair iddialar ile ilgili basın açıklaması yayınladı:

04.01.2018

• 18. MADDE İMAR UYGULAMASI HAKKINDA

Tekirdağ İli, Kapaklı İlçesi; Atatürk Mahallesi, 1040 ada 5 parsel, 1576 ada 5-6-7-8 parseller, 1577 ada 1 parsel, 1578 ada 1 parsel, 1579 ada 1 parsel, 1580 ada 1 parsel ve 236 ada 2-3 parsellerin bulunduğu alanda 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18 inci maddesi kapsamında yapılan imar uygulaması, Kapaklı Belediyesinin 20.10.2017 tarih 395 sayılı Encümen Kararı ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 19. Maddesine istinaden ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 23.11.2017 tarih 2407 sayılı Encümen Kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 34/i maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/b maddesi gereğince onaylanmıştır.

18.12.2017